02-09-2015

Nominatie Jan Terlouw innovatieprijs 2015

Persbericht:  28-08-2015

Hoogwaardige innovaties genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs (kiEMT)

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan twintig inzendingen heeft de vakjury vier innovaties geselecteerd. Het gaat om innovaties van:

Het bijzondere aan de Jan Terlouw Innovatieprijs is dat het hierbij gaat om innovaties die recentelijk op de markt zijn verschenen. Dus niet zomaar een innovatief idee of concept.

De vier genomineerden zijn er nog niet!
Voordat 1 van de 4 genomineerden zich als winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs kan presenteren is er nog één horde te nemen. Ten overstaande van de vakjury moeten de genomineerden een korte pitch geven over hun innovatie, een pittige Q & A sessie ondergaan en zichzelf en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek.

De winnaar van de hoofdprijs wordt bekendgemaakt tijdens het GreenTech Congres op maandag 5 oktober 2015. Daar wordt, na stemming door de aanwezigen, ook de publieksprijs overhandigd. De vakjury is onder de indruk van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen.

De prijs is een initiatief van Stichting kiEMT en wordt voor de vijfde maal uitgereikt. Met de Jan Terlouw Innovatieprijs wil kiEMT innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie & Biobased economy extra ondersteunen.

Selectieprocedure
De vakjury selecteerde in de afgelopen weken de vier meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moet het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energie- en Milieutechnologie & Biobased Economy. De economische impact van de innovatie staat bij de verkiezing centraal. De innovatie is recent op de markt geïntroduceerd en moet (op termijn) arbeidsplaatsen creëren.

Over kiEMT
kiEMT (kennis en innovatie in Energie- en MilieuTechnologie) is een innovatienetwerk van EMT-gerelateerde ondernemingen, overheden, onderzoekers en onderwijsinstellingen. Doel is via nauwe samenwerking en kennisuitwisseling innovaties daadwerkelijk te realiseren en een fundamentele basis voor (nieuwe) economische bedrijvigheid en realisatie van energie- en klimaatdoelstellingen te leggen. Stichting kiEMT bestaat uit circa 230 participanten en deelnemers en omvat een netwerk van inmiddels meer dan 1.200 bedrijven. kiEMT heeft sinds haar bestaan (2005) inmiddels 70 nieuwe bedrijven ondersteund bij de start, waarvan er nu 60 floreren. In totaal heeft dat reeds 700 arbeidsplaatsen opgeleverd (fte) en dit aantal groeit gestaag door. Sinds 2013 werkt kiEMT nauw samen met provincies Gelderland en Overijssel en haar >230 participerende bedrijven om een regionaal innovatie ecosysteem te smeden met innovatie, valorisatie en energietransitie in GreenTech (cleantech & biobased).

 

  • Hoge isolatie waarde (λD 0,095 W/(m2.K)) - (λ90/90 0,092 W/(m2.K))
  • Vormstabiel
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Licht van gewicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Maatgespecificeerd
Keurmerken
KOMO keurmerk PEFC keurmerk FSC keurmerk
Contact

NW Development B.V.
Prins Bernhardlaan 80
7622 BJ Borne

t. 074 - 256 70 18
e. info@finti.comWilt u op de hoogte blijven van Finti®? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Finti® is een geregistreerd merk.