16-04-2015

Finti® succesvol getest op inbraakwerendheid

Eind maart 2015 heeft testinstituut SHR te Wageningen twee Finti-elementen getest op inbraakwerendheid. De Finti kozijnen zijn glansrijk geslaagd voor deze test en Finti verkreeg daarmee inbraakwerendheidsklasse RC-2 (WK2). Omdat nu alle benodigde KOMO- en andere certificaten beschikbaar zijn, kunnen timmerfabrikanten en opdrachtgevers Finti kozijn- en raamhout met een gerust hart inzetten in nieuwbouw en renovatie.

Finti is thermisch gemodificeerd naaldhout. Het hout wordt geoptimaliseerd door middel van vingerlassen en lamineren. Finti is bij uitstek geschikt voor kozijnen, ramen, deuren en geveltimmerwerk. Door het thermisch verduurzamingsproces valt Finti in duurzaamheidsklasse 2. De vormstabiliteit wordt door het thermische proces enorm verbeterd, zodanig zelfs dat Sikkens een overschilderadvies van 15 jaar afgeeft.

Een andere unieke producteigenschap van Finti is de opmerkelijk gunstige warmtegeleidingscoëfficiënt (λD=0,095 (W/m2∙K)). Dit betekent dat Finti in de standaard gebruikelijke kozijnhoutmaten en detailleringen met gemak de waarden voor het zogenaamde “passiefkozijn” kan realiseren die in 2020 volgens het Bouwbesluit verplicht gaan worden.

Finti wordt op de markt gebracht door Koninklijke Jongeneel en Heuvelman Hout. Jongeneel bedient via een landelijk netwerk van 44 vestigingen zowel de lokale als de landelijk opererende professionele gebruiker van hout en bouwproducten. Alle vestigingen voeren een compleet assortiment hout, plaatmaterialen en bouwstoffen en zijn ingericht voor zowel het halen als bezorgen van klantorders. Heuvelman Hout is met een uitgebreid assortiment naaldhout de maatwerkpartner voor de houtverwerkende industrie. De uitgekiende logistiek garandeert snelle levering door heel Nederland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Koninklijke Jongeneel, 030-2346347 (afdeling houtverwerkende industrie) of met Heuvelman Hout, 0180-688688. U kunt ook een e-mail sturen naar finti@jongeneel.nl. Voor algemene informatie ga naar www.finti.com of www.jongeneel.nl

  • Hoge isolatie waarde (λD 0,095 W/(m2.K)) - (λ90/90 0,092 W/(m2.K))
  • Vormstabiel
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Licht van gewicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Maatgespecificeerd
Keurmerken
KOMO keurmerk PEFC keurmerk FSC keurmerk
Contact

NW Development B.V.
Prins Bernhardlaan 80
7622 BJ Borne

t. 074 - 256 70 18
e. info@finti.comWilt u op de hoogte blijven van Finti®? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Finti® is een geregistreerd merk.