Op en top milieuvriendelijk

Met Finti® kiest u gegarandeerd milieuvriendelijk en energieneutraal, (λD 0,095 W/(m2.K)) - (λ90/90 0,092 W/(m2.K)) vanaf het zaagmoment tot aan de eindtoepassing. Allereerst omdat al ons hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. En daardoor dus het mondiale PEFC-certificaat draagt. Ten tweede omdat we op een CO2-gunstige manier verduurzamen. Meer dan 80 procent van de benodigde energie, die nodig is voor het thermisch modificeren, wekken we op uit restmaterialen. Bijvoorbeeld uit schors en zaagafval. Zo ontstaat het zogenoemde ‘gesloten circuit’. Bovendien is onze verduurzaming volledig vrij van gevaarlijke en milieubelastende zuren en andere chemische/schadelijke verduurzamingstoffen. 

Topkwaliteit met toekomst

Finti® heeft zijn oorsprong in Finland, waardoor het milieu niet buitensporig wordt belast met lange transportafstanden, zoals bij tropische hardhoutsoorten wel het geval is. Evenmin worden er energievretende productieprocessen gebruikt, zoals bij de productie van kunststof en aluminium. Dit is natuurlijk erg gunstig voor de CO2-reductie, want hoe dichterbij we het product halen en hoe duurzamer we het produceren, hoe minder het milieu wordt belast.

Een verantwoord alternatief voor nieuwbouw en renovatie

Finti® komt op het juiste moment. Er is wereldwijd veel vraag naar hout uit duurzaam beheerde bossen en CO2reductie. Finti® geeft u een verantwoord alternatief voor het milieuonvriendelijke tropisch hardhout, kunststof- en aluminium toepassingen in de nieuwbouw en renovatie. Finti® hout is in overvloed verkrijgbaar, bezit alle goede duurzame eigenschappen én heeft maximaal oog voor het milieu, van productie tot eindtoepassing. Maar dat zijn slechts enkele voordelen.

  • Hoge isolatie waarde (λD 0,095 W/(m2.K)) - (λ90/90 0,092 W/(m2.K))
  • Vormstabiel
  • Milieuvriendelijk en recyclebaar
  • Licht van gewicht
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Duurzaamheidsklasse 2
  • Maatgespecificeerd
Keurmerken
KOMO keurmerk PEFC keurmerk FSC keurmerk
Contact

NW Development B.V.
Prins Bernhardlaan 80
7622 BJ Borne

t. 074 - 256 70 18
e. info@finti.comWilt u op de hoogte blijven van Finti®? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief.

Finti® is een geregistreerd merk.